Waardevol Gevoel | Blog | Kracht van de natuur
Picture of Robbin

Robbin

De kracht van de natuur

Heb jij de kracht van de natuur al ervaren? De natuur is van grote invloed op onze mentale en fysieke gezondheid. Lees hier meer over.

Het valt me op dat als ik door het bos wandel, over het strand loop of in de bergen ben, dat ik tot rust kom. Aan het begin van de wandeling start ik vaak met een overvol hoofd, voel ik spanning in mijn lijf en ben ik onrustig. Maar deze onrust maakt op een gegeven moment plaats voor ontspanning, voor plezier, voor intens genieten van alle schoonheid. Dat is de kracht van de natuur!

De vogeltjes die achter elkaar aan vliegen en met elkaar in gesprek lijken te zijn. Het ritselen van de bladeren door de wind en takken die tegen elkaar aan schuren. De geur van aarde, van dennenbomen, van de zilte zee of de zuivere berglucht. De kleuren van de bloemen, de verschillende planten. De zon die alles nog meer tot zijn recht doet komen. 

Heb jij de kracht van de natuur al mogen ervaren? Wat merk jij aan jezelf als je in de natuur bent?

De natuur heeft een grote invloed op ons welzijn en geluk. Het in verbinding zijn met de natuur brengt vele voordelen met zich mee:

1. Vermindering van stress: Studies hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur de stressniveaus vermindert en het lichaam kalmeert.

2. Verbetering van de stemming: Het is bewezen dat in de natuur zijn de stemming verbetert en helpt bij het verminderen van angst en depressie.

3. Versterking van het immuunsysteem: Beweging en blootstelling aan groene ruimtes helpen het immuunsysteem te versterken en ziekte te voorkomen.

4. Verhoogde cognitieve prestaties: Tijd doorbrengen in de natuur kan de aandacht, concentratie en creativiteit verbeteren.

5. Bevordering van de slaapkwaliteit: De natuur helpt bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid en welzijn.

Voor wie woont en werkt in de stad, zoals ik, kan het soms een uitdaging zijn om in contact te komen met de natuur. Het strand of het bos liggen niet om de hoek, of we nemen er gewoonweg de tijd niet voor om de natuur op te zoeken. Mijn oplossing is om de natuur dan maar naar mij toe te halen. Mijn huis staat inmiddels aardig vol met planten. Ik heb daardoor altijd groen om mij heen. Wanneer ik bezig ben met mijn planten, ervaar ik dezelfde rust als wanneer ik door het bos wandel.

Hoe laat jij de natuur onderdeel zijn van jouw leven?

Deel deze blog

Scroll naar boven