Wat is een burn-out?

Overbelast, overspannen, gestresst… Allemaal termen die gebruikt worden wanneer er gesproken wordt over een burn-out. Echter is een burn-out iets anders dan die hiervoor genoemde termen. 

Een burn-out houdt in dat je al zeer lange tijd (dat kan zelfs járen zijn) onder grote stress staat, en dat er nauwelijks/geen momenten van ontspanning meer tegenover staan. Het lichaam is compleet uitgeput en is door al zijn energiereserves heen. Extreme vermoeidheid is dan ook de hoofdklacht bij een burn-out. Daarnaast is er vaak sprake van een heel scala aan lichamelijke klachten en mentale klachten. Deze kunnen zó belemmerend zijn, dat functioneren niet meer mogelijk is. 

Kenmerken burn-out | Psycholoog Gorinchem | Waardevol Gevoel

Hulp bij stress en burn-out

Of je nou gestresst, overspannen of burn-out geraakt bent, in alle gevallen is het goed om er niet in je eentje mee rond te blijven lopen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het proces daardoor alleen maar langer gaat duren.

Meld je nu aan voor het traject ‘Word je stress de baas’. Speciaal voor jou ontwikkeld om je te helpen uit je burn-out te komen en met minder stress door het leven te gaan.

Scroll naar boven